2011. december 19., hétfő

Egymást melengetők...

   Gondoltam rögtön itt az elején be kellene vágnom valami frankó "Elifest", olyat amihez semmi extra nem szükséges, mégcsak utána sem kellett nézni, az ötlet is kútfőből pattant (my style) - itt szögezem le tehát, hogy ha hasonlót máshol láttok, az nem feltétlenül innen vett, viszont én semmi esetre sem láttam ezelőtt.
   Tehát íme a kinőtt (lyukas, foltos, szakadt) pamutpóló mécsestartóban való újjászületése hölgyeim és uraim. Bármilyen színből, fazonból, ezer lehetőség, minta... nem csak az ünnepekre (de ajándéknak is mehet persze), hanem a most kezdődő télre!


Ami kell hozzá:

-- Egy feláldozható pamutpóló (egy darab pamutanyag).
-- Olló
-- tű, cérna
-- a díszítéshez gomb, flitter, gyöngy, strassz, szalag, kütyü... ami eszünkbe jut. felteszem korábban valamilyen ruhadarabhoz kapott extra gombja mindenkinek van otthon, de kis gombokat, díszeket kiégethető gyurmából is készíthetünk. - A szivecskét a pólón lévő nyomott mintából vágtam ki a "mindent felhasználunk" eszme jegyében.
-- Fehér festék a pettyekhez - hobbifesték, tempera vagy akár korrektorfilc (korrektorfesték).
-- 1 db teamécses
-- ragasztó (papír-, hobbi-, pillanatragasztó)


Ahogyan készült: 

   Az anyagból a teamécses kerületénél 2-3 cm-rel szélesebb téglalapot vágunk - ez legyen a rövidebb oldal, a hosszabb pedig kb. ennek a 1,5-szerese. A rövidebb oldalnál kezdve az anyagot szorosan feltekerjük, majd az anyag szélét gyors öltésekkel lerögzítjük, vagy egyszerűen picit megragasztjuk (ez a rész kerüljön majd alulra), a rúdból kört formázunk és a végeket pár öltéssel összevarrjuk.
   Vágunk egy megfelelő széles anyagcsíkot, amivel a kapcsolódási helyet eltakarhatjuk, 2 szer áttekerjük, megkötjük. A végeket csíkosra bevagdossuk. Ezzel elkészült a sál alapunk, melyet aztán tetszés szerint díszíthetünk, rávarrhatunk vagy ragaszthatunk ezt-azt, de akár festhetünk is az anyagra (mint én itt a pettyeket). Erre a mécsestartóra most ragasztópisztollyal rögzatettem egy gombot és a ruha mintájából kivágott kis szívet, valamint annak tetejére egy strasszkövet. Ragasztópisztoly hiányában a gombot inkább varrjuk, a többi elem pedig hobbi- vagy pillanatragasztó segítségével is a helyére kerülhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése